Si tu vei fi fericit începând de mâine ?

Tu cand ai programat fericirea ?

  • Maine ? Luna viitoare ? Peste 2 ani ?
  • Când vei fi intr-o relatie ?
  • Când îți vei deschide o afacere ?
  • Cand te vei simți împlinit financiar ?
  • Când îți vei cumpăra o casa ?
  • Când îți vei schimba masina ?
  • Când vei avea copii ?

Schimbarea pleaca din interior.

Toti asteptam lucruri care urmeaza sa vina si sa ne aduca fericirea. Si asa trec ani peste ani, asteptand acel declansator de fericire, muncind pentru fericire, dar totusi ea intarzie sa apara. Din obiecte, realizari si oameni nu va veni ceea ce cauti tu, nu acel tip de fericire, autentic, constant, profund. Te vei amagi poate, vei confunda emotiile, dar acea fericire care nu e conditionata de ceva, care nu e daramata din exterior, este cea care creste doar din interiorul tau, din simpla ta alegere.

Punctul de pornire esti intotdeauna tu, apoi tot ce poate veni (sau nu) din exterior este o completare, un bonus. Fericirea apare daca o cultivi in interiorul tau si nu se asociaza cu ”daca”, sau cu ”pentru ca ”, ci doar cu ”pur si simplu”. Când vei înțelege ca fericirea nu depinde de altceva in afara de decizia de a fi fericit ? Ai deja tot ce iti trebuie pentru a savura bucuria vietii fix in momentul asta.

Momentul prezent.

Nu aștepta fericirea de maine, ci creeaza fericirea de azi, preda-te in recunostinta momentului prezent. Maine e doar o amânare. ‘Maine’ acela nu va veni niciodată. Ce are mâine mai special decât astăzi ? Nu sunt toate zilele egale? Nu semnifica toate aceeași sansa ? Nu ai garantia zilei de maine, desi traiesti cu convingerea asta, doar pentru a evada din ‘acum’ si pentru a te consola ca mai ai multe alte zile, multe alte sanse de a face lucrurile asa cum trebuie, de a aprecia momentul, de a-l trai. Dacă ai știi ca ‘mâine’ nu mai vine, ce ai face ? Poate doar atunci ai fi fericit… astazi ?

Constientizeaza minunea care este de fapt viata ta, desi poate in majoritatea timpului uiți sa o vezi ca pe o binecuvantare, chiar uneori ii simti doar greutatea, apasarea. Nu uita cât de prețios este momentul de acum. Sau dacă ai uitat, adu-ti aminte ! Gandeste-te cât se lupta unii pentru viata, pentru mai mult timp…. iar tu arunci zile la gunoi de parca ar fi ambalaje. Nu lasa o zi sa dispara fără sa ramai cu ceva frumos din ea, cu o emoție, cu o amintire, cu o lectie si cu… zambete. Nu lasa o zi sa fie doar timp irosit, caci îți bați joc de tine, de viata, de Dumnezeu.

Esti binecuvantat.

Azi și acum e momentul perfect pentru a simți, a trai, a te bucura, a respira cu iubire. Orice alt moment e o minciuna a ta pentru tine. Trateaza-te cu sinceritate si nu te minti ca îți vei oferi ce ai nevoie, ce îți dorești, dar altcandva. Traiesti. Experimentezi. Crești. Simți. Primesti. Oferi. Cunosti. Nu e suficient cât sa simți ca ești binecuvantat ? Nu e suficient cât sa te porți ca și când trăiești ? Mai amâni viata mult ? Te mai mulțumești cu puțin ? Mai respiri frustrari ? Te mai indestulezi cu minciuni ? In fiecare zi ai de facut o alegere: primesti cu recunostinta o noua zi (cu tot ceea ce vine ea la pachet) sau cu frustrare, indiferenta, lipsa de prezenta ?

Ai respirat profund azi ? Ai observat natura din jurul tău ? Ai vazut ce frumos este cerul ? Ai observat oamenii cu care te-ai intersectat? Ai ascultat muzica ? Ai dansat ? Ai zâmbit ? Ai iubit ? Ai mulțumit ? Ai fost ce ești ? Ai oferit tot ce poți oferi ? Ti-ai simtit sufletul azi ? Sau ai fugit de tine cum ai mai făcut în multe alte dați ? Ai fost prezent în azi ? Sau a trecut pe lângă tine ? Ai lasat sa iti scape o șansă ? O șansă…. din nu stim câte, în asta consta surpriza și valoarea momentului prezent. Momentul de acum e tot ce îți este garantat.

Revenirea la recunostinta.

Articolul a pornit de la constientizarile mele. Eu observ cât de mult rememorez inca trecutul, cât de mult ma gandesc la viitor și cât de puțin savurez momentul prezent. Incerc sa lucrez cu mine, sa ma repozitionez cand ma ratacesc si sa raman pe drumul corect, drum presarat cu cheile fericirii : recunostinta, prezenta, credinta, iubire. 🤍 Am vrut sa scriu, pentru ca asa cum eu am un moment revelator, poate va servi si altora pentru a isi face o auto-analiza si a se centra in prezent si in recunostinta.

Azi si acum, zâmbește și multumeste pentru tot ce ai frumos si poate mai putin frumos in viata! Ce-ar fi sa multumim pentru tot ? Odata ce vezi prin ochii recunostintei tot ce esti si tot ce ai, nu vei mai simti nevoia de altceva, caci totul e asa cum trebuie sa fie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.