Relatia de cuplu

Voi in ce va masurati frumusetea relatiei?

♥ În numărul oamenilor care va invidiază, al lucrurilor pe care le-ați construit împreună, al vacantelor și cadourilor primite? Sau numarul zâmbetelor, saruturilor, în anii de când va sunteți alături ? Pe voi ce va face fericiți în relație? Nu ar strica luati in calcul aceste intrebari. Dacă voi știți clar ce vreți, va va fi mai ușor în selectarea relațiilor potrivite pentru voi și va alunga din start orice persoana care nu se apropie de cerințele voastre.

  • Cum vezi tu dovezile de dragoste ? Știi exact ce ti-ai dori sa faca partenerul tău în acest sens ?
  • Ce înseamnă intelegerea intre parteneri ? 
  • Ai vreun cuplu pe care îl admiri și îl preiei ca și model ?
  • Cum se ajunge la echilibru în cuplu ?
  • Care sunt in opinia ta lucrurile care fac diferența dintre un cuplu reușit și unul mai puțin ?
  • Care sunt lucrurile pe care ți le dorești în relația ta și  care sunt cele care te-ar întoarce definitiv din drum ?
  • Ce sacrificii ești dispus sa faci ? Crezi în sacrificiile pentru binele relației ?
  • Compatibilitatea exista de la inceput sau se lucrează în timp ?
  • Cum vei gestiona “dispariția fluturașilor” ?

Relațiile intre oameni sunt frumoase și poate indispensabile, deși uneori dificile, conflictuale și presărate cu sacrificii/compromisuri. Ceea ce ne pune anumite piedici în viata este faptul ca nu încercăm sa ne înțelegem și cunoastem pe noi 100%, înainte de a avea pretenția ca altcineva sa o facă. Sa înțelegem de ce avem anumite principii, nevoi și cerințe de la cei din jur. Sa ne înțelegem noi înșine raționamentul comportamentului nostru.

Trecutul ne afecteaza relatia de cuplu

Copilăria ne afectează foarte mult dezvoltarea ca și adulți.  Rămânem cu deprinderi, răni, suferințe și regrete. O mentalitate sănătoasă ar fi ideea ca atât noi, cat și partenerul nostru am avut o viata diferita, cu experiente la care fiecare a reacționat în felul lui și a mers mai departe conform propriilor puteri. Indiferent ca am avut o copilărie/tinerețe marcata de saracie/bogăție, ca am avut sau nu părinți, ca am fost iubiți sau nu de ei … toți avem răni, unele conștiente, altele nu, pe care încercăm sa le rezolvam pe parcursul vietii.

Dar pana la soluționarea acestor probleme afective, trecutul ne afecteaza  relatia de cuplu. Secretul ar fi sa fim toleranți, răbdători și sa putem trece peste multe discrepante și neînțelegeri, comunicând, pe cat de mult, de sincer și dezgolit de măști. Terapia de cuplu este benefica, dar suntem prea reticenți pentru a apela la ajutor. Intr-o relație pe care ti-o asumi pe termen lung, nu vad ce ce nu te-ai strădui zilnic pentru fericirea voastră comuna. Merita toate eforturile tale pentru ca este noua viata pe care tu ti-ai ales-o.

Indemn la cunoașterea ta, apoi la cunoașterea partenerului și la comunicare. Cred ca sunt 3 factori capitali. Daca nu ati facut chestionarul de cuplu, il gasiti aici  https://adriana-maria.ro/relatia-de-cuplu-2/ O relație frumoasa se construiește zilnic cu acordul și straduinta ambilor parteneri. În viata ai ceea ce vrei sa ai, direct proporțional cu voința și eforturile tale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *