Te apuci de citit ?

Te apuci de citit ? E minunat daca simti sa începi. E superb ca simți deschiderea către cunoaștere, intelegere, evoluție. E magic ca vrei mai mult, mai diferit, mai bine. E cel mai important sa lucrezi cu tine, la tine. Esti cel mai frumos proiect al tău. Cu siguranță cărțile te conduc pe diverse culmi, care de care diverse, mai spectaculoase, mai inedite. In mod sigur nu te vei plictisi citind. Temele sunt atat de vaste, iar Universul infinit… vei găsi materiale de citit toate viata, iar la sfârșitul ei, vei fi citit infim de puțin…

Cititul a aparut de vreo 7 ani in viata mea, cand am simti ca vreau sa inteleg mai mult, sa ma dezvolt, sa dobandesc alta perspectiva asupra vietii. Am scris un articol despre asta atunci, cand m-am imprietenit cu lectura https://adriana-maria.ro/evadez-prin-lectura-proces-de-dezvoltare/. A ramas in continuare una din activitatile mele preferate si unul din lucrurile care m-a ajutat sa imi schimb perspectiva asupra multora lucruri. Cartile au fost una din pietrele de temelie ale maturizarii mele.

Parerea mea

Când citești o carte, nu lasa cuvintele sa treacă pe lângă tine. Nu considera ca e despre altii si nu despre tine. Vezi cum poți găsi corespondent a ceea ce citești în propria ta viata și încearcă sa vezi unde și cum poți aplica. Doar asa cartea își va fi atins scopul. Lasă cuvintele sa te atingă acolo unde ai nevoie.

Nu te lasa prins în lumea din cărți, uitând ca viata… se trăiește, nu se citește. În ultima vreme am pus în mod conștient pe pauza cititul, caci am dorit sa învăț prin experimentare directa. Vezi ce metoda ti se potrivește în funcție de momentul în care te afli. Nu exista o cale corecta de a face lucurile, exista calea pe care o simți tu, în fiecare moment.

O constientizare personala este ca cea mai importanta carte pe care o ai de citit esti chiar tu. În goana după carti sa nu uiți sa te citești pe tine, în fiecare secunda. Lasa-te citit ! Sa nu uiți sa te cunoști pe tine. Sa nu uiți sa te înțelegi din ce în ce mai bine pe tine. Sa nu uiți de tine, pierzandu-te în altii si in povestile lor.

Fii prezent ! Citește personalizat !
Recitește dacă simți ! Aplica !
Trăiește ! Bucura-te ! Visează !
Ia-o de la capat ! ❤️

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *