Singuratatea, dar ?!

“Singuratate”.

Da, stiu, doar când auzi cuvântul te gândești la ceva trist, negru, gol si vine la pachet cu multa frica, fuga, angoasa. Nu știi cum sa fugi de el… de cuvânt, dar și mai mult de materializarea lui. Ai face orice doar sa nu ajungi acolo, chit ca acel ‘orice’ ar însemna să îți omori sufletul, sa faci compromisuri fără număr, sa te minti, sa suferi, sa speri la infinit intr-o magie care sa iti schimbe in bine situatia… Accepti orice, doar sa nu fii singur, sa mai respire cineva în preajma ta, indiferent ca respirația care “te completeaza” aduce nefericire si multe rani.

Și totuși… ce e de fapt singuratatea ? E o perioada în care focusul îți este exclusiv pe tine. O perioada cu multa libertate. O perioada de introspectie. O perioada de construire a ta. O perioada de reconfigurare. Un nou inceput. Poate fi orice… depinde cum o desenezi tu. Suna mai bine nu ? Parca nu mai duce gândul spre doliu.

Avem idei despre cum ar trebui sa arate și sa se simtă singuratea, idei predate, preluate, integrate. Însă ea poate arata oricum… e o pagina goala. Pune pe ea tot ce îți dorești, încearcă, schimba, schimba din nou. Nimeni nu te judeca, nimeni nu te limitează, nimeni nu te blocheaza. Nimeni în afara de tine. Am mai scris un articol despre frica de singuratate https://adriana-maria.ro/frica-de-singuratate-e-mai-mare-decat-frica-de-moarte/.

Intoarcere la tine.

Singuratatea e o etapa cu care trebuie sa faci pace, sa înveți sa o trăiești în bucurie pana intr-un moment în care nu va mai apăsa pe sufletul tău. Nu mai încerca sa fugi de ea. Da-i culoare și viata, imprieteneste-te cu ea. Frica de singuratate, frica de schimbare, frica de necunoscut, frica de moarte… Toate fricile astea odată depășite, aduc creștere. Ti-as spune sa încerci, sa crezi și vei reuși. Nu ti-o spun pentru ca “dă bine” cu rândurile de mai sus, ti-o spun pentru ca in mare parte știu și simt.

Spune un NU unei situații care nu iti aduce fericire și spune-ti un DA ție, singurei persoane de la care pleacă fericirea și iubirea. Nu singuratatea doare, ci percepția ta despre tine, lipsa de iubire si sufletul care țipă spre a-l vindeca de toate ranile acumulate de-a lungul vietii. Odată ce ești vindecat și plin de acceptare, apreciere și iubire, toate de la tine pentru tine, singuratatea poate fi privita drept o binecuvantare. Ai tot ce ai nevoie în tine.❤️

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *