Saracia nu este o rusine !

Saracia nu este o rusine! Dar totusi, societatea (adica noi), catalogheaza oamenii (adica pe ‘alti noi’) dupa avere.

  • Mai nou, masina unui om il aseaza pe acesta mai sus sau mai jos pe scara respectului.
  • Mai nou, cercurile selecte in care se invarte o persoana o fac atragatoare.
  • Mai nou, hainele si bijuteriile purtate reprezinta criteriul preselectiei.
Incotro societate bolnava?  Putem merge mai departe de atat ? Putem fi mai gresiti de atat ? Am pierdut simtul valorilor. Daca ar exista un aparat care sa va masoare adevarata fericire, v-ati face de ras, ”saracilor de fericire”.

Nu avem rabdare sa cunoastem omul inainte de a ne face o parere despre el. Daca este sarac, sigur e lipsit de calitati si nu il dorim in preajma noastra, nu ii acordam creditul si respectul cuvenit. Daca este bogat, sigur ne merita respectul si ne dorim sa il pastram aproape. Cantarim totul gresit, apreciem ce nu avem, ce este material, in detrimentul adevaratelor valori. Saracul uita sa fie fericit, lasandu-se prada invidiei si crezand ca fericirea se afla in mainile bogatului. Bogatul traieste cu seva extrasa din satisfactia de a fi invidiat de saraci si uite asa intram intr-un mare cerc vicios guvernat de prostie si avand ca efect frustrarea si nefericirea.

Cantarim totul in bani, pana si sentimentele.

Un barbat este mai dorit in functie de banii pe care ii are. Recunoscuta sau nu, acum principala cerinta la un barbat este sa fie instarit. Practic, vrei sa iti satisfaci nevoile reale sau imaginare, cu ajutorul lui. Nu iti pui inainte sufletul, ci iti dai frau liber ambitiei, mandriei, superficialitatii. Renunti la adevarata fericire pentru lucruri, obiecte, pentru invidia altora. Atunci imi permit sa iti spun ca iti meriti nefericirea. Nu pentru masini, vacante si carpe de firma sa te vinzi. Respectul, loialitatea, iubirea NU AU PRET !!! Poate o sa iti dai seama de asta, intr-o seara, pe un pat de singuratate, cu ceva riduri in plus si 2 copii pe langa tine. O sa iti dai seama ca ceva e in neregula si o sa incerci sa afli unde ai gresit.

Uitam ca eram mai fericiti cand eram saraci.

Pentru ca majoritatea de acolo venim. Doar ca unii se mandresc cu asta, iar altii incearca cu toate puterile sa isi stearga istoria. Istoria aia esti tu ! Sterge-o daca poti. Sterge-te si pe tine, in fiecare zi in care esti un flamand sclav al banilor. Iti meriti soarta daca uiti sa traiesti ceea ce ai, cand visezi la tot ce nu ai. Meriti sa ai sufletul trist  daca la tine oamenii se impart in categorii dupa ce au. Meriti sa fii un mort in viata daca ai pret.

Ne este rusine ”sa nu fim bogati”. Saracia nu este o rusine!

De ce ? Cine stabileste cat ar trebui sa ai ca sa fie ok?  Pana unde esti sarac si de unde incepi sa fii bogat ? Creierul tau este instrumentul care face asta. Nu te auto-sabota ! Fericirea e atat in saracie, cat si in bogatie, pentru ca fericirea e de fapt in oameni. Sta ascunsa adanc in interiorul tau, nu in exteriorul pe care se pune atata accent, nu in achizitii si proprietati. Doar tu o poti scoate la suprafata, prin cunoasterea ta, prin acceptarea a ceea ce esti, prin iubire fata de tine si de oamenii apropiati care vor sa te vada cat mai bine. Despre relatia ban-fericire poti citi si aici :http://psihoteca.ro/ne-aduc-sau-nu-ne-aduc-banii-fericirea/

Sa nu va fie rusine pentru lucrurile pe care nu le aveti in viata, nu banii va reflecta valoarea ! Sa nu uitam ca inainte de toate ne avem pe noi, cel mai frumos si valoros proiect. Sa iti fie rusine daca tu pe dinauntru nu esti un om frumos, nu ca hainele tale nu sunt la moda, ca mergi cu transportul in comun si ca privesti de acasa arogantele financiare ale unora. Daca tu esti un om frumos, mergi cu capul sus prin viata, caci ai lucruri pe care banii nu le pot cumpara.

https://adriana-maria.ro/invidiez-femeile-care/

Buna, sunt Adriana si nu sunt bogata. Daca ma pui sa aleg intre a fi fericita si a fi bogata, as manca paine goala o viata. 🙂

 

Suntem ce alegem sa gandim, suntem lucrurile si oamenii pe care ii lasm in jurul nostru. Saracia nu este o rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post