Motivatie pentru evolutie Viata Retelele de socializare

Retelele de socializare

 Generatia actuala traieste mai mult pe retelele de socializare. E pacat ca suntem o generatie ce se adanceste zilnic in lupta de a crea aparenta perfecta pentru ochii spectatorilor. Vrem sa aratam prea mult, pentru ca de fapt avem prea putin. Vrem sa parem, pentru ca nu suntem. Mergem, dar nu stim incotro. Vrem, dar nu stim ce.

Urarile

Avem urari identice si multumiri  identice. Daca vrei sa urezi cuiva ceva frumos, fa-o ! Dar nu un ”La multi ani !” simplu, golit de insemnatate si emotie. Si nu raspunde cu un ”multumesc” la fel de gol ca si urarea. Transmite ceea ce iti doresti intr-un mod personalizat, sa fie intr-adevar o emotie pentru destinatar, nu doar un gest de politete venit din reflex, fara continut. Ceea ce transmiti si cum transmiti spune multe despre tine, asa ca fii natural, sincer si cu emotie in actiunile tale !

Postarile

Postam ceea ce mancam si ce bem. Chiar credem ca suntem atat de importanti pentru cineva incat sa fie interesati si de cele mai mici detalii ? Uneori ne ia valul, stiu foarte bine asta, din dorinta de a capta atentie. E ok sa fie facute publice mancarurile care fac parte dintr-o dieta, sau cele care sunt recomandate pentru un gust exceptional… Dar nu orice, la orice ora. Nu suntem asa de interesanti, doar ne aratam dorinta exacerbata de a fi pe placul oamenilor, de a fi activi si apreciati si asta indica o lipsa in viata reala. 

Postam cand intram intr-un salon, cand mergem la masaj, la manichiura, cand ne facem parul etc. Chiar trebuie ca lumea sa stie cand ai tu grija de tine, cat de des frecventezi salonul si cat investesti in tine ? Mergi, ai parte de toate serviciile pe care ti le doresti, fara ca lumea sa stie asta. Apoi poti posta eventual o poza cu rezultatul final, cu tine ingrijita si frumoasa, emanand incredere in tine si femnitate.  Oamenii nu trebuie sa stie cate sacrificii faci tu ca sa arati in felul in care arati, eu consider ca asta tine de intimitatea ta. 

Poze si check-in-uri

­Ne dam check-in in cluburi, baruri, doar pentru a vedea lumea ca ne distram. Dar ar fi oare la fel daca am iesi si fara sa facem public asta? A cam ajuns check-in-ul indispensabil si nu ”iesitul” in sine. Frecventam locuri la moda, ca sa fim in trend. Localurile se repeta, cercurile sunt aceleasi, actiunea e identica. E un fel de ”iesim in oras, ca sa stam pe net intr-o alta atmosfera”. Nu dam pe dinafara de fericire si avem din ce in ce mai putin habar unde o gasim si ce trebuie sa facem pentru a o obtine. Ne prostim pe zi ce trece si vad asta la mine si la altii…

Intram in lupta pozelor frumoase, pentru a fi placuti, pentru a avea parte de o falsa integrare in ”high-class-ul virtual”, pentru a primi aprecieri. Cei care iti trimit aprecieri nu iti sunt prieteni, iar aprecierile nu te ajuta in viata si nu le poate fi testata veridicitatea. Pentru tine trebuie sa conteze aprecierile oamenior palpabili din jurul tau. Daca te straduiesti sa fi pe placul unor nume dintr-o lista, pe care nu le cunosti, esti departe de a fi vreodata un om realizat, iubit, multumit cu ce are si ce este el.

Si pe mine m-a luat valul…

Am fost prinsa pentru ceva vreme si eu in cursa postarii pozelor zilnic, contabilizarii like-urilor, check-in-urilor etc. Mi-am dat seama ca devenisem obositoare pana si pentru mine, dar pentru altii… Am inceput sa postez poze mai rar, doar cand am ceva care consider ca merita postat, sau o poza facuta intr-un moment mai special si am cam incetat cu check-in-ul. Mi-am dat seama ca traiam predominant pe si pentru facebook, ceea ce nu era sanatos pentru mine. Acum folosesc retelele de socializare, doar pentru ca pe ele imi promovez articolele de pe blog. Se traieste bine si offline 😉

Un om sanatos psihic are limite

O persoana multumita cu viata sa, cu felul in care a evoluat de-a lungul anilor, inconjurata de cativa oameni de care e unit de o iubire sincera, nu simte nevoia de astfel de excese. Nu iese pentru check-in, nu posteaza ce mananca si nu butoneaza in timpul intalnirii cu amicii.  Un astfel de om se bucura de iesiri si de oamenii de langa el. El stie sa faca acum diferenta dintre aparenta si esenta, alegand-o pe cea din urma.

Un om ideal a inteles de mult ca e sanatos pentru el sa traiasca cat mai mult offline. Retelele de socializare NU aduc fericirea, lucru pe care il sustin si in articolul acesta : https://adriana-maria.ro/generatia-care-alearga-dupa-like-uri-nu-dupa-fericire/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *