Motivatie pentru evolutie Mama Regrete în creșterea copilului

Regrete în creșterea copilului

Regret ca…

Fotografii

Primul regret este ca nu am facut mai multe sedinte foto profesionale. Am facut una la 2 luni si jumatate si una la 1 an si 3 luni. As fi facut la nastere si la fiecare 6 luni sau la evenimente speciale gen Paste, Craciun…etc. Cred ca putin a contat si faptul ca atunci cand le-am facut, a fost tare stresant si obositor. Chiar si asa, as vrea sa fi facut mult mai multe.

Ia-ti un ajutor !

Regret ca nu mi-am luat un ajutor mai devreme (fie ca este cineva din familie, sau un strain pe care il plestesti, fiecare isi alege in functie de contextul personal). Fiindca nu am putut beneficia de ajutorul bunicilor, noi am optat pentru o bona in jurul varstei de 1 an. Nu iti ridica nimeni o statuie daca reusesti sa le faci pe toate (oricum nu vei reusi). Sa te ocupi foarte bine de copil, de casa, nu cred ca iti mai lasa timp sa te ocupi de tine sau de partener. Plus ca oboseala, rutina si responsabilitatile isi pun amprenta asupra ta. Usor-usor, poate chiar fara sa iti dai seama, incepe sa iti scada fericirea și respectul de sine. Nu e ok sa fii un robotel, caci esti un om cu dorinte, nevoi si sentimente.

Joaca

Regret ca nu reusesc sa ”ma pun la mintea lui ” efectiv. Nu reusesc sa ma deconectez de responsabilitatile, greutatile, stresul vietii cotidiene cand ajung acasa si sa ma comport efectiv ca un copil de 2 ani. Ar fi fost frumos sa ne comportam ca 2 prieteni de aceeasi varsta care se joaca impreuna. Imi lipseste rabdarea si cred cumva ca viata (cu tot ceeea ce presupune ea) a acaparat copilul din mine.

Somnul bebelusului

Regret ca nu am luat in serios sfaturile privind pozitia de somn. Se zice ca trebuie sa il asezi in mod egal pe ambele parti, ca forma capului sa fie uniforma. Nu am facut asta, iar din pacate capul lui Luca este destul de denivelat. In primul rand nu am crezut in asta, iar in al doliea rand greutatea cresterii lui m-a acaparat si m-am focusat pe lucruri care mi se pareau mai importante.

Un alt regret este ca nu prea dormeam impreuna atunci cand era mic. Era magic, dar greutatea situatiei ma facea sa nu mai vad asta. Sa il tii pe piept, sa ii simti orice rasuflare e minunat. Si mi-am dat seama de asta acum, cand chiar daca vreau nu se mai poate, pentru ca el nu mai sta, este mai activ si isi doreste alte lucruri. Fiecare perioada are magia ei, asa cum are si greutatea ei.

Alimentatie

Regret ca l-am alaptat la program si nu la cerere, pentru destul de mult timp. Cumva ma simt vinovata, caci Luca este putin pufosel acum. Eram obsedata sa isi ia vitaminele si sa se dezvolte, iar pentru asta cred ca am cam exagerat cu mancarea. Kg se adaugau in ritm alert, iar dupa un control pediatric unde am discutat cu dna doctor, i-am rărit mesele.

Regret si ca e posibil sa fi exagerat cu cantitatea mancarii. Am fost invatati ca trebuie sa mananci tot din farfurie. De curand am invatat ca atunci cand spune ca nu mai vrea, sa ma opresc. Daca nu a mancat suficient si i se va face foame imi va spune el.

Regret în creșterea copilului cateva lucruri pana acum si suntem abia la inceput ( https://adriana-maria.ro/evolutia-copilului-la-2-ani/). Cu siguranta voi mai gresi alte lucruri, desi credeam ca voi fi o mama perfecta, acum mi-am dat seama ca nu exista perfectiune. Dar…. mergem cu iubire înainte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *