Motivatie pentru evolutie Viata Craciunul copilariei…

Craciunul copilariei…

Ma gandesc cu nostalgie la sarbatorile copilariei  Nu ma asteptam, dar parca ceva m-a inmuiat. Nu le-am mai luat in serios de cand am plecat de la parinti si n-au mai avut acelasi gust de atunci. https://adriana-maria.ro/nostalgia-caminului-copilariei-vine-odata-cu-maturitatea/.

Cadourile copilariei

Parca vreau din nou pachetele pe care le pregatea mama de Mos Craciun. Au trecut anii si nu am primit alte cadouri mai frumoase de atat. Am inteles ca darurile nu au valoare prin ceea ce sunt, ci prin persoana care le ofera si prin intentiile ei frumoase. Am inteles ca cele ieftine valoreaza averi, pentru ca sunt facute cu efort si mai mult suflet.

Portocalele de atunci erau cele mai bune, iar ciocolata ieftina pe care o primeam e si acum preferata mea. Mama incerca mereu sa imbine ”utilul cu placutul ” asa ca ne mai strecura ciorapei, caiete sau ce mai aveam noi nevoie. Nu ne bucuram noi prea tare de asta, dar eram fericiti cand Mosul nu ne ocolea, pentru ca au fost si ani in care ne-am pregatit degeaba. Si tristetea era mai mare cu cat, copii fiind, mergeam apoi la scoala si toata lumea se lauda cu ce primise.

Mi-e dor de copilarie, mama !

Iarta-ma daca nu am stiut sa ma bucur atunci  ! Iarta-ma daca a parut vreodata ca nu te apreciez sau ca nu apreciez fiecare lucru facut pt mine ! Acum te inteleg mai bine… Acum stiu ca-mi va fi greu sa te intrec ca mama si imi doresc copilaria mea pentru viitorii mei copii ! Mi-e dor de ochii de copil prin care totul avea o alta valoare si se cantarea in emotii, zambete si sentimente… De ce am crescut ? Unde sunt emotiile de altadata ? De ce am asteptat cu nerabdare ”sa fiu mare”, ca acum sa imi doresc sa simt cum simteam atunci…?

  • Mi-e dor de iernile geroase si de focul din soba.
  • Mi-e dor sa construiesc oameni de zapada.
  • Mi-e dor ca bunica sa imi croseteze pulovere sau sosete de lana.
  • Mi-e dor de mesele in familie. Mi-e dor sa pregatim impreuna toate mancarurile traditionale, sa primim colindatori si sa merg cu colindul.
  • Mi-e dor de mirosul de sarbatori de atunci.

Alergam dupa lucruri in viata pentru ca la sfarsit, raspunsul fiecarei intrebari si motivul fiecarui zambet sa fie ”familia” ! Orice moment petrecut in familie este o sarbatoare. Sarbatorile copilariei miroseau a iubire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *