Motivatie pentru evolutie Viata Jurnalul, contabilitatea sufletului meu.

Jurnalul, contabilitatea sufletului meu.

Azi imi fac jurnal. Am mai simtit nevoia, dar eu singură m-am dat înapoi gandindu-ma ca e o prostie, o copilărie și ca sunt “om mare”. Sa scriu imi face foarte bine, sa citesc de asemenea ma ajuta mult in viata https://adriana-maria.ro/evadez-prin-lectura-proces-de-dezvoltare/

O mai buna contabilitate

Faptul că uit foarte repede în ultima perioadă e unul din factorii care m-au determinat. Cand ai toate lucrurile petrecute în fața ochilor, iti e mult mai usor sa ai o viziune corecta asupra trecutului tau, sa iti înțelegi prezentul și să îți planifici viitorul. Noi oamenii, odată cu trecerea timpului tindem să distorsionam amintirile, trăirile și amprenta pe care și au lăsat o asupra noastră. Ne amintim mai mult lucrurile bune, ca să ne ajute să mergem mai departe. Sau pe cele rele ca sa ne explicam starea sufleteasca pe care o avem (nefericirea, frustrarea etc). Jurnalul o sa imi tina o contabilitate  de care am nevoie pentru a lua decizii corecte.

Emotii intacte

Scriind periodic in jurnal, o sa am atat lucrurile bune cât și cele rele, scrise la cald, exact asa cum le-am trait si cum le-am simtit. Cand o sa am un moment de rătăcire, o sa citesc din urma și mă voi repune pe picioare. Regret ca nu am facut asta mai de mult. Nimic nu este o prostie sau o copilarie daca tie iti face bine…

Nu pierd nicio amintire

In plus, atunci cand copiii imi vor cere sa le povestesc istoria mea, voi avea cel mai bun ajutor: bucati din mine, tiparite pe foaie. Nu vor rata astfel niciun moment, nicio emotie si nicio invatatura care sa le foloseasca si lor. Timpul ne omoara amintiri importante, pe care eu nu vreau sa i le cedez, caci sunt doar ale mele. Fiecare pas facut de mine, fiecare lucru rasfrant asupra mea, fiecare emotie traita vreodata vor ramane cu mine sub aceasta forma. Tot ceea ce mi s-a intamplat vreodata reprezinta acest ”EU”.

Prietenul meu loial

Daca vor fi momente in viata in care nu voi avea cui sa impartasesc emotiile mele, ma voi gandi la jurnal ca la un prieten. Pot scrie tot ce simt fara retineri, fara teama de fi gresit interpretata. Vad jurnalul ca pe contabilitatea sufletului meu, evidenta evolutiei mele ca om, traseul pas cu pas al vietii mele. Tot ceea ce se intampla in fiecare zi a vietii tale esti TU. Nu lasa sa ti se imprastie amintirile, organizeaza-le frumos in ”cartea vietii tale ”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *