Motivatie pentru evolutie Cuplu,Viata Replica mea la invidia lor

Replica mea la invidia lor

Rautatea si invidia feminina

In general nu simt nevoia sa raspund la frustrarile unora, dar avut recent un deja-vu privind invidia feminina, care m-a convins sa scriu articolul asta. In ultimii ani am cunoscut multi oameni, dintre care doar femeile m-au dezamagit profund. Se zice ca barbatii nu au scrupule si sentimente, ca se comporta josnic… partial adevarat. Dar multe femei sunt infinit peste ei.

Criticile lor

Femei pe care le-am vazut in trecere de cateva ori, incearca sa ma analizeze pe bucatele sa imi gaseasca defectele : ”e pitica, e slaba, are buzele prea mari, are cosuri”. Se presupune ca ar trebui sa fim toti perfecti ? Daca v-as traduce frustrarile astea ar insemna ”as vrea sa fiu ca ea/in locul ei”. Stati linistite ca am defecte din belsug si nu mi-e rusine cu ele, sunt impacata, ma afisez cu ele tinand capul sus. Telul meu nu e perfectiunea, ci fericirea.

”Nu e cine stie ce, nu stiu de ce sta cu ea”- cand aud asta, sau vad o atitudine care denota asta, ma amuz cel mai tare.  Cine esti tu sa faci comparatie intre oameni, ce stii tu despre ei ca sa le aprobi sau dezaprobi relatia ? Invidia isi face de cap si iti iese prin piele ? Ia o pastila pentru alergia ta la fericirea si bunastarea altora.

Ce ma recomanda?

Fara a vrea neaparat sa ma laud, ma recomanda multe lucruri:

 • Ma recomanda perceptia mea despre o relatie, orice fel de relatie.
 • Dedicarea si devotamentul/ loialitatea si sacrificiul/implicarea si ajutorul.
 • Ma recomanda valorile pe care le-am pus primele in bagaj atunci cand am plecat de acasa.
 • Ma recomanda faptul ca nu am fost culeasa de pe strazi, din cluburi, sau din alte relatii.
 • Ma recomanda faptul ca nu am fugit niciodata dupa bani, cum face majoritatea acum.
 • La mine, ”la bine si la rau” nu e vreun citat dintr-o carte, ci un fapt concret.
 • Am multe calitati, de care oamenii din jurul meu se bucura. Am multe defecte, pe care cei din jur le-au acceptat.  Sunt mult mai mult decat vad in trecere, oamenii care nu ma cunosc.

Prietene false

Am incercat sa leg prietenii, am ascultat si am dat sfaturi, am ajutat cat am putut femei care mi-au demonstrat cu timpul ca ma invidiau profund, ma barfeau, se bucurau de beneficiile pe care le aducea falsitatea lor vrand sa para fete bune, neajutorate, incercate de viata. Am fost mai mult decat ok cu persoane care au facut tot ce le-a trecut prin cap si ce le-a stat in putinta ca sa isi insuseasca viata mea, fara noroc insa. Dar nu regret nimic, pentru ca asta a fost trecerea mea de la copil naiv la femeie matura. As face-o din nou.

Am capatat experienta

Sunt mai mult decat experimentata acum, cunosc tipurile de femei, fac asocieri si comparatii. Imi dau seama dupa 2 priviri si 3 cuvinte ce tip de femeie esti, chiar daca nu iti dau de inteles asta. Am fost naiva, acum stiu la ce sa ma astept de la fiecare om in parte si astfel nu ma mai surprinde nicio actiune. Asa am renuntat la la tentativele de a pune bazele unor prietenii.

In trecut speram sa pot sa ”educ” persoanele astea care nu fac cinste speciei feminine. Acum stiu ca e imposibil si am invatat ca pot doar sa le ignor, pentru fericirea mea. Ma amuza naivitatea si ambitia lor, determinarea cu care isi doresc ceea ce vad la altii si faptul ca s-ar lasa calcate in picioare daca asta le-ar ajuta sa isi atinga scopurile. Ma amuz si ma scarbesc in acelasi timp, pentru ca toate actioneaza la fel- haotic, disperat, fara scrupule si limite. Se calca pe cadavre grav in goana dupa o viata buna si dupa ”ce are vecinul”.

O femeie de calitate indoilnica este cel mult pentru cateva seri.

 • Am vazut femei insinuandu-se, lasandu-si demnitatea la usa, renuntand la ultimul strop de decenta si moralitate, in drumul lor de a-si cauta o partida buna, sau mai buna, ceea ce este si mai grav.
 • Am vazut femei degrandu-se, mintind, inseland, doar pentru a-si atinge scopul- binele propriu.
 • Am vazut femei ce isi aratau disperarea luand initiativa, insistand si punandu-si toate armele in functiune in relatie cu barbati inaccesibili; Mai mult, acceptand situatii ‘complicate’ si devenind amante. Infidelitatea este o crima emotionala https://adriana-maria.ro/infidelitatea-este-numita-si-infarct-conjugal/.
 • Am vazut femei care foloseau mii de masti in drumul lor spre a castiga jocul, schimbandu-le periodic in functie de ceea ce credeau ele ca isi doreste barbatul.
 • Am vazut femei care desconsiderau toate celelalte femei, considerandu-se ‘mai mult’, jignind, calcand peste ele din ambitie.
 • Am vazut prea multe… Prea multe ca sa mai am o parere buna despre majoritatea femeilor (nu generalizez, stiu ca exista si un procent de femei autentice). Am vazut in multe disperare, rautate, egoism si ambitie. Invidia feminina creeaza monstri.  https://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/961/femeile-si-invidia.html.
 • Am mai vazut ca niciuna nu primeste mai mult decat merita si asta e pedeapsa lor. Alearga fara scrupule o viata, dupa mai mult si mai bine, ca la final sa fie nevoite sa se multumeasca cu ce li se cuvine.

Nu poti fi invidios si fericit in acelasi timp. Nu vei primi in viata mai mult decat meriti, nu vei putea purta masti la infinit in fata cuiva, iar caracterul iti va iesi la iveala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *