Dependente

Azi închei o relatie toxica cu sucul negru, acidulat. În ultimele luni îl simt efectiv în corp cum imi face rau, îmi provoacă dureri, arsuri și totuși…. il beau zilnic, ba chiar în loc de apa. E o metoda prin care îmi fac rău. De ce simt nevoia sa imi fac rau ? E un subiect asupra caruia reflectez, nu am inca un raspuns clar. Unii fumează, alții beau alcool, alții consuma droguri, insa la mine au fost mereu sucul si dulciurile. Iar asta, chiar acum în timp ce scriu, ma duce cu gândul la copilul interior.

De fiecare data cand aveam un dezechilibru emoțional, un stres major, vreo suferinta, obisnuiam sa plusez răul de care aveam parte cu mai mult rău (lipsa de somn, lipsa hidratării și mai mult de atat- deshidratare prin sucurile pe care le beam, sau energizante si hrana nesănătoasă- dulciuri si fast-food).

În timp, mi-au devenit obiceiuri. Asa ca indiferent ca eram bine sau rău, situația cu alimentatia si deshidratarea nu se schimba prea mult. Bătaia de joc pe care am aplicat-o propriului corp + procesele psihice și emotionale care vin la pachet cu viata și pe care nu le-am gestionat corect, au lăsat semne și diagnostice. Dacă la 20 de ani nu simți prea tare efectele asupra corpului tau, caci te ajuta tinerețea, cu cat înaintezi în vârstă nu-ți mai permiți sa iti distrugi corpul.

Încerc sa îl învăț pe Luca sa mănânce sănătos și sa se hidrateze, dar trebuie sa am grija la ce vede ca fac eu. Zilele trecute m-a văzut cu sticla de suc și îmi zice “Mami, nu e sănătos sucul ala.” Mai pot sa ii spun eu, ținând sucul acidulat în mână, ca toate dulciurile alea ambalate din magazin nu sunt sănătoase?

Am început cu pași mici sa aduc disciplina în ceea ce priveste corpul meu, prin odihna corespunzatoare, expunerea controlata la stres- prin autocontrol, suplimente alimentare, renunțarea la carne. Însă drumul e unul mult mai lung de atat, caci e nevoie sa schimb anumite obiceiuri culinare, sa ma reobisnuiesc sa ma hidratez după ani de zile în care nu am facut-o, sa reîncep sa fac sport.

Scopul postării e un angajament public pe care mi-l iau de a nu mai consuma porcăria asta și de a trage un semnal de alarma și pentru alte persoane care se regăsesc. Disciplina e absolut necesara pentru sănătate si pentru viata. 🙏

Tu ce dependente ai ? Ești gata sa le înfrunți?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *