Motivatie pentru evolutie Cuplu De la gelozie la libertate

De la gelozie la libertate

O sa va povestesc drumul meu de la gelozie la maturizare, desi este un subiect destul de personal. Cand povestesc despre trecut inca nu imi vine sa cred ca despre mine vorbesc, ca eu am fost asa. Cateva informatii despre cum poti intelege si trata gelozia, gasiti aici :

Am fost geloasa

Ani buni comportamenul meu a fost guvernat de gelozie. O simteam cum creste si imi intuneca gandirea, cum imi tulbura viata si imi distrugea linistea. Eram constienta dar nu am stiut ce si cum sa fac. Nu puteam sta mai mult de 1-2 ore fara sa sun, sa dau mesaj, nu neaparat de dragul de a vorbi, cat de a afla ce face. Credeam ca nu-i las spatiu si timp pentru a face ceva ‘nepotrivit’. Aveam o mare neincredere in mine si in relatie, in puterea de a face un om sa imi ramana alaturi de drag, nu oprindu-l in a vedea alte posibilitati.

Din fericire m-am schimbat

Nu as mai face asta niciodata. Am crescut suficient sa stiu ca nu pot impiedica lucrurile urate sa se intample, ci mai mult le atrag, printr-un control nebun, obositor si distrugator pentru ambii parteneri. Fiecare om are dreptul la libertate. Cred acum ca libertatea genereaza incredere, ea este cheia unei relatii frumoase, alaturi de comunicare. Gelozia este atributul imaturitatii si nesigurantei.

Siamezi

Nu puteam concepe sa aiba iesiri in oras la care eu sa nu fiu prezenta. Imi  faceam multe scenarii urate si nervii atingeau cote maxime cand vroia sa iasa in oras cu altcineva. Fiecare iesire a lui cu prietenii era precedata de o cearta de vreo 2 ore, epuizanta fizic si psihic atat pentru mine cat si pentru el. Consideram ca daca nu sunt langa el 24/24, nu sunt iubita/respectata si ca fiecare iesire de unul singur este in detrimentul meu. Si ma impotriveam cu toate puterile, insistand sa ne comportam ca niste siamezi.

Am inceput sa ma schimb…

M-am mai temperat odata cu anii, dar daca imi depasea limita de suportabilitate si statea prea mult timp plecat, reveneam de unde am plecat: telefoane, nervi, tipete, cearta. Imi refuzam singura orice iesire cu altcineva si am cam incheiat toate prieteniile pe care le aveam pentru a ma dedica doar relatiei. Nu ieseam fara el pentru ca nu vroiam nici ca el sa iasa singur. Si asa am ajuns captivi intr-o relatie guvernata de dependenta, posesie, nesiguranta, gelozie extrema. La un moment dat, eu am inceput sa obosesc, el cred ca era obosit de mult. Schimbarea mea de la gelozie la maturizare si libertate a fost cauzata de nevoia de liniste. Ma multumeam cu faptul ca imi spunea unde merge si cu cine.

M-am maturizat

Usor-usor puterile mi-au slabit, mentalitatea mi s-a schimbat, acceptam iesirile si timpul petrecut separat. Au mai trecut ani, m-au mai imbatranit expriente, m-ai maturizat trairi si mi-am dat seama ca libertatea e un lucru valoros. O vroiam pentru mine si cu siguranta o vroia si el, deci am inceput ca ambii sa ne bucuram de ea, insa fara a face ceva ce il poate afecta pe celalalt. Inca lucrez la asta, inca invat lucruri si incerc sa-mi imbunatatesc viata si relatia. E foarte important sa  poti sa faci in orice moment ceea ce iti doresti. Limitele impuse, cerintele exagerate si o privire suspicioasa la fiecare pas te fac sa te gandesti daca nu e mai bine singur…?!

Sfaturi

Gelozia este la fel de toxica pentru cel care o simte cat si pentru cel asupra caruia se rasfrange. Daca iti e dat sa treci prin anumite experiente, vei trece indiferent ca te opui ca un soldatel. Avem doar o viata si este important sa ne putem bucura de ea asa cum ne dorim, facand la orice ora lucrurile care ne fac fericiti. Ofera libertate, pentru binele tau, al partenerului si al relatiei voastre si bucura-te si tu de cea pe care o primesti la randul tau. Lanturile si restrictiile nu creeaza relatii de durata, nu aduc fericire, nu te lasa sa evoluezi. Maturizeaza-te in relatie pentru binele vostru !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *