De ce scopul suprem al femeii este casatoria?

Este usor de inteles de ce fetele viseaza inca de mici sa fie mirese si de ce isi fac un scop din a purta rochia de printesa:

  • Am fost invatati  ca apogeul relatiei se concretizeaza printr-o nunta. Ne-a fost prezentata ca un moment de implinire a individului prin unirea cu altcineva. Copii fiind, am fost uimiti de frumusetea evenimentului vazut la altii: reintregirea familiei, haine de gala, emotie, muzica, dans, bucurie- intr-un cuvant SARBATOARE. Cum sa nu iti doresti si tu ? 🙂
  • Faptul ca ne nastem in familii care au avut parte de aceasta uniune, duce casatoria in sfera ”normalitatii”. Astfel devine obligatoriu ca si noi sa procedam tot asa pentru a ne incadra in firesc. O facem pentru a nu ne supara parintii si a nu fi aratati cu degetul de cei care respecta legea numita ”traditie”. Casatoria o privim deci ca pe o regula pe care trebuie sa o respectam, pentru ca majoritatea oamenilor o fac.
  • Fetele se nasc sensibile, fragile. In permanenta au nevoie ca cineva sa le protejeze. Pe durata copilariei, tatal este stalpul existentei lor, apoi pleaca in cautarea unei alte imagini puternice  menite sa le sprijine pe parcursul vietii. Si pentru ca ele vor sprijin permanent (motiv pentru care femeile mai mereu intra intr-o relatie care se doreste a fi de lunga durata), folosesc casatoria care ar trebui sa garanteze protectia pe o perioada mare de timp. Cred ca este un fel de constrangere pentru sot, un motiv important sa fie foarte sprijinite, deoarece casatoria iti ofera o titulatura unica in viata sotului, un loc important si respectat.

 

  • Cand se indragostesc, femeile incearca sa isi traiasca la cote maxime sentimentele si sa le faca sa dureze cat mai mult timp posibil- prin casatorie (aceasta insa nu prelungeste iubirea si nu sporeste fericirea, oamenii o pot face sau nu). Casatoria de obicei vine la pachet cu certitudinea ”e al meu/e a mea” si cu o relaxare dusa spre delasare in cuplu care poate sa nu fie deloc benefica. Casatoria deci, nu garanteaza nimic, ci e doar o speranta frumoasa la ”mai bine”.
  • Gelozia si sentimentul posesiei, care te fac sa vrei sa iti ”marchezi” partenerul in fata eventualelor ”pericole”, sa ti-l asiguri, stiind ca iti apartine in fata legii si a lui Dumnezeu. Nu ti-l asiguri prin acte si nici printr-o promisiune ”pana la moarte”. Daca nu e facut sa fie un om familist nu va fi, cu sau fara nunta. Iar persoanele de calitate indoielnica ce s-ar apropia de el stiind ca e intr-o relatie, se vor apropia si daca stiu ca e casatorit.
  • Ar mai fi si casatoria pentru diverse beneficii, despre care insa nu vreau sa vorbesc mai mult. E destul de intalnita si de ‘vizibila’ in zilele noastre. Unii oamenii au un pret si punct.
  • Un alt motiv des intalnit este casatoria pentru copii, care aduce psihicului stabilitatea si siguranta dorita, inainte sau imediat dupa venirea pe lume a copiilor . Mamele in general, doresc ca ei sa poarte numele tatalui si sa beneficieze de ceea ce li se cuvine prin lege. Eu nu prea sunt de acord cu asta, dar deocamdata nu sunt in masura sa imi dau cu parerea fiindca nu am inca copii.

Sunt multe motive pentru care am vrea sa ne casatorim. Important e ca inainte de a face asta sa fim 100% constienti de motivele care ne-au adus aici. Incurajez oamenii sa faca ce simt, nu ce trebuie; cand simt, nu cand trebuie; cu cine simt, nu cu cine trebuie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post