Motivatie pentru evolutie Frumusete Curățenie interioara

Curățenie interioara

La un moment dat esti chemat catre o curatenie interioara. Candva suntem mici, nestiutori, vulnerabili. Din dorinta de a ne ajuta, de a ne proteja, parintii depoziteaza in noi multe credinte false, gresite, preluate la randul lor sau gresit implementate de ei de-a lungul vietii. Se fac pe noi multe programări, de la vârste la care nu putem constientiza asta. Cărăm după un noi un bagaj care ne saboteaza prin viata și nici măcar nu știm asta. Nu avem inteligenta si maturitatea de a le chestiona atunci, de a le filtra, asa ca tot ce ni se spune este corect. Pentru unii ramane corect pentru tot restul vietii, pentru altii doar pana la un anumit punct, când își fac curaj sa treacă prin filtrul propriu tot ce tine despre viata.

Familia

Părinții sunt o autoritate pentru noi și timp de mulți ani nu contestam ceea ce ni se transmite de la ei, ce suntem invatati. Cum poți sa contrazici sau sa pui sub semnul indoielii pe cineva mult mai trecut prin viata, cineva care îți vrea binele, cineva caruia ii datorezi viata ? Nu e frumos, nu se cade…etc.

  • Poate mama ne spune ca “Oamenii sunt rai” pentru ca asa i s-a spus și ei sau pentru ca a avut niște experiente care au ranit-o și din dorința ei de a se apăra și de a-i apăra pe cei dragi, a creat acest gând-program. Ni-l transmite, ca si noi sa știm asta de dinainte și sa ne protejam în interactiunea cu oamenii. Dar asta ne limitează interactiunea, ne menține in vibratia fricii și ne atrage fix acest program materializat în viata de zi cu zi, pe modelul “de ce îți e frica nu scapi”.
  • Poate tata ne spune ca “banii se fac greu” și stiind deja asta ca singurul adevar valabil, la rândul nostru alegem căile grele de a face bani. Exista si cai foarte grele, dar și cai mai ușoare, iar prin asta nu ma refer la lucruri ilegale sau imorale. Dar dacă nu ieșim din frica și din programari, sa ne putem deschide către ele…
  • Poate bunica ne spune ca “viata e grea”, dupa multi ani in care si-a carat ea insasi sacii de programari prin viata. Stiind asta, ne pregătim deja pentru ce e mai rău, caci am fost deja avertizați, iar gândul asta s-a lipit de noi… tot din vibratia fricii ne desfasuram fiecare zi din viata. Programul asta ne întrerupe cumva visarea noastră inocenta și ne face cuib în frica, de unde nu vom vedea vreodata adevaratele culori ale vietii.

Eliberarea de credinte care nu ne apartin

Astea sunt doar niște exemple. Ideea este ca suntem plini de astfel de programe, am luat tot ce ni s-a dat de bun, fără a trece prin filtru. Tot ce s-a depozitat în noi din fașă, ni se pare acum ca este adevar. Asta se aplica si pentru religie, caci pe oricine intrebi, religia lui e cea corecta si celelalte 4300 sunt greșite. Religia pe care am mostenit-o e corecta, nici măcar nu ne dam voie sa vedem cu ce rezonam, ce simțim a fi corect. Practic lăsăm pe altcineva sa decidă pentru noi, sa aleagă în ce sa credem si cum sa credem.

Discutia poate continua la infinit. Însă ideea cu care ar trebui sa rămână fiecare este ca are nevoie sa își facă un inventar. Un inventar al lucrurilor pe care le crede a fi corecte/adevarate despre viata, sa ajungă la radacina fiecarei credinte și sa vadă provenienta. Sa treacă prin propria simțire și gândire, cele de acum, mature, fiecare lucru pe care îl considera adevar. Sa găsească curajul de a face ordine în ele, de a păstra doar ce simte a fi de ajutor si de a renunta la tot ce e transmis greșit, tot ce tine de frica.

Libertate

Ieșirea din frici este unul din cele mai importante lucruri pe care le avem de făcut în viata. Renunțarea la fricile transmise trans-generational, sau la cele create chiar de noi. Adevarata libertate se simte doar când se produce eliberarea de frici. Iar libertatea… e pura magie. Fa curățenie si în tine, în tot ce crezi, în tot ce ai, în tot ce simți, în tot ce dai mai departe. Curata-te, elibereaza-te, vindeca-te ! O zi minunata și o viata in simtire, in curaj, in libertate, in autenticitate ! ❤️

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *