Cum privim ?

Cum privim ?

  • Privim prezent sau absent ?
  • Privim fugitiv sau intens ?
  • Privim detașat sau implicat ?
  • Privim rece sau cald ?
  • Privim cu toate simturile sau doar cu ochii ?
  • Pe noi ne privim ?

De mult timp aveam o situatie legata de privire. Ma speriau oamenii care își mentineau privirea atintita mult timp, chiar fără sa clipească. Eu nu puteam sa o fac, priveam scurt iar apoi imi fugeau ochii în toate unghiurile care mai existau, mai puțin unde trebuia și repetam asta pe toată perioada discuției. La un moment dat m-am gandit ca poate e ceva medical, o sensibilitate a ochilor mei…etc. Simțeam ca e ceva în neregula, dar nu știam ce e.

Dupa ce mi-am inceput procesul de…. nici nu stiu cum sa il numesc caci e plin de multe lucruri (as putea sa spun ca e de curatare, de vindecare, de dezvoltare, de dezvatare), in ultimele luni am observat o îmbunătățire, în sensul ca nu-mi mai fugea asa mult privirea. Iar în cadrul unui exercițiu recent am fost uimita sa vad ca m-am descurcat mai bine decât speram. Ieri, intamplator sau nu, am auzit asta: “Când poți sa privești în interiorul tău, poți sa privesti și în ochii celor de lângă tine.” Acum știu ce era.🙂

Deci felul in care ii privim pe ceilalti spune ceva despre noi. Felul in care suntem priviti spune si el ceva. Detalii mici, carora nu le dam importanta au lucruri importante in spate. Orice detaliu are un mesaj pentru tine. Trebuie doar sa ne deschidem simturile spre a le capta. Cum privim ? Cu prezenta, cu intelegere, cu recunostinta, cu iubire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *