Cum imi petrec ziua?

“Cum imi petrec ziua ?”

O noua constientizare m-a facut sa ma intreb ”Cum imi petrec ziua ?”. Am trăit foarte multe zile doar pentru ca trebuia sa le trăiesc. Pentru unele m-am rugat sa treaca mai repede, pe altele doar le-am asteptat sa treaca, ametindu-ma in diverse activitati. Si au trecut pe langa mine fara sa fiu prezenta si implicata cu tot ceea ce sunt. Nu au contat, nu le-am simtit, nu le-am respirat, nu le-am conștientizat, nu le-am fructificat.

Au trecut… unele în letargie, altele în anxietate, în tristete, în lipsa de speranta, lipsa de dorința, lipsa de mine, in angoasa sau in plictiseală.
Erau multe zile în care nu simțeam ceva frumos, încercam sa păcălesc timpul sa treacă mai repede cu speranța unui “maine” mai bun, dar un mâine la care nu munceam sa îl construiesc. Eram obosita, eram pasiva… nu prea eram.

Multe zile au trecut fără sa consider ca am ceva, ca am reușit ceva, sau ca trebuie sa fiu recunoscatoare pentru ceva. Erau multe lucruri, dar nu păreau asa multe. Nu păreau suficiente sau potrivite. Au trecut enorm de multe zile fără mine în ele. Zile în care nu am zambit, nu am vibrat, nu am plutit în simțiri.

Acum m-am gândit sa încep fiecare zi prin a o lua în serios si a o imbraca in recunostinta. Nu e o așteptare la casa de marcat a vreunui supermarket. Nu astept sa treaca, nu trec peste ea, ci prin ea, dar nu oricum… trec cum pot mai bine, o condimentez după cum știu mai frumos și îmi pun amprenta pentru a o face o zi care sa merite, sa las ceva frumos in ea, ca din ea sa răsară multe alte “azi” minunate.

Ieri am făcut un experiment. Ar fi trebuit sa fie o zi cu planuri date peste cap, o zi banala, care nu promitea nimic. Însă mi-am propus sa o vad altfel și am reușit. În loc sa simt plictiseala sau anxietate, așteptând o zi mai plina, mai colorata… am simțit bucurie, liniste, a fost plina de constientizari, de muzica și dans. Cat conteaza intenția și viziunea !

Intreaba-te !

Ce pot face ca ziua de azi sa aibă un sens ?
Cum o creionez ca fie o zi fericita ?
Cu ce as vrea sa o umplu ?
Cum o pot valorifica la maxim ?
Ce pot face pentru mine ca azi sa fie încă o cărămidă la creșterea mea ?
Cum o pot trai, ca astfel sa fie baza zilei de mâine?
Cum pot rupe cercul obisnuintei pentru a-mi aduce în viata noul și cresterea ?
Cat de activ sau pasiv sunt ?
Cat de mult contribui la o zi din viata mea ?
Cat de deschis sunt spre fericire ?
Cum arata azi pentru mine conceptul de fericire ?
Cat de recunoscător sunt ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *