Motivatie pentru evolutie Mama “Copilul unește cuplul”. Mit sau realitate?

“Copilul unește cuplul”. Mit sau realitate?

Copilul nu face minuni intre 2 straini

Copilul unește cuplul, mit sau realitate? Cred ca pe principiul asta gresit se nasc copii dupa cateva luni de relatie, cand partenerii nici nu se cunosc, dar sunt cuprinsi de sentimentul ametitor de inceput, cand pare ca ti-ai gasit sufletul pereche. Asteptati sa cada mastile inainte de face lucruri asa de importante, precum un suflet. Un copil nu trebuie sa fie la mijloc intre 2 oameni care si-au creat sperante si planuri fara baze solide. Unui copil ii trebuie un mediu solid si sanatos pentru buna lui dezvoltare. La cat de mult ne stricam pe zi ce trece ca oameni, e riscant sa faci si cu un om pe care il cunosti de ani de zile, dar cu unul caruia nu ii stii numele complet ?!

Copilul nu leaga oameni nepotriviti

Cu gandul asta eronat, femei raman insarcinate ca sa isi tina partenerul langa ele. Din punctul meu de vedere, femeilor care planuiesc asta, nu ar trebui sa le permita divinitatea sa faca asta. Copilul nu este o unealta, nu este un lant. Copilul este un suflet, pentru binele caruia tu trebuie sa te pui pe locul 2, nu sa iti pui dorintele tale pe prim plan si sa iti obligi copilul sa te ajute in implinirea lor. Nimeni si nimic nu iti poate garanta ca un om va ramane alaturi de tine. Ce nu poti rezolva tu, poate ca nu este dat sa fie… Si poate ca din cauza incapatanarii tale, sufletul acela nevinovat va creste intr-o familie dezbinata sau cu probleme, va ramane cu traume. Ii faci copilul tau un rau ireparabil, din start.

Copilul nu iti rezolva probleme de cuplu

Aud multe persoane spunând că venirea unui copil in viata lor ii va schimba si le va îmbunătăți relația. Cred ca se asteapta ca toate defectele partenerului sa dispara. Cand exista probleme in relatie, daca nu le puteti rezolva voi, nu o sa le rezolve un copil. Nu ii pune lui in carca salvarea relatiei, si nu il face pentru a-i da aceasta misiune, ca mai apoi sa dai vina tot pe el pentru esec. Copilul vine si punct. Copilul vine sa fie copil, sa fie iubit si ingrijit de parinti. Relatia este responsabilitatea voastra si atat. Vezi si articolul : https://adriana-maria.ro/transformarea-vietii-femeii-care-devine-mama/

Copilul inseamna multa responsabilitate

Asta inainte de orice, iar daca partenerii nu sunt destul de maturi, apar probleme. O sa incepeti sa va pasati aceasta responsabilitate de la unul la altul. Ideal ar fi sa fiti amandoi in asta, caci pentru unul singur e o treaba tare grea: e extenuant, stresant, coplesitor. Greutatea pe o singura pereche de umeri te face sa simti mai putin frumusetea acestui miracol. Este esential ca tatal sa inteleaga ca nu e mai putin ”barbat” daca isi ajuta partenera in cresterea copilului sau la treburile casnice, ci din contra.

Copilul are nevoie de mult timp

Timp care se ia din timpul cuplului si timpul individual. Trebuie sa intelegi ca relatia ti se va schimba inevitabil, ca nu veti mai fi la fel de liberi si toate deciziile trebuiesc luate si in functie de copil. Ca timpul partenerului/partenerei nu va mai apartine exclusiv si nici macar timpul vostru nu mai este al vostru. Un copil este despre a face multe sacrificii, despre a te sacrifica pe tine si a-ti sacrifica si relatia. Daca poti face asta, rasplata va fi insa pe masura.

Intimitatea cuplului are de suferit.

In timpul sarcinii, e destul de logic, dar asta nu se termina aici. Dupa nastere urmeaza perioade dificile, in care intimitatea trece pe plan secundar. Sunt prioritare lucrurile de baza pentru buna crestere a copilului, odihna, etc. E atat de acaparant si obositor tot ce se intampla incat, posibil sa nu ai nici timp, nici starea psihica pentru a te gandi la relatie sau a face ceva in sensul asta. Si nu esti de condamnat pentru asta, esti om, nu le poti face chiar pe toate. Citeste si :https://stirileprotv.ro/stiri/csid/proaspetii-parinti-nu-trebuie-sa-si-neglijeze-relatia-de-cuplu-daca-cuplul-nu-merge-nu-exista-familie.html

Copilul trebuie sa fie dorit de ambii parinti

Ambii trebuie sa isi asume lucrurile frumoase si lucrurile grele care vin la pachet cu el. Totul e sa intelegeti amandoi prioritatile, sa imbratisati schimbarile si sa acceptati fiecare etapa cu bune si cu rele, pentru ca lucrurile se schimba permanent. Sa fiti o echipa in asta, sa va ajutati, sa va intelegeti si sa va incurajati. Aici este testul vostru, ultimul si cel mai greu.

Din punctul meu de vedere, copilul NU uneste cuplul. Copilul reprezinta o legatura pe viata intre cei 2, dar nu consolideaza relatia. Copilul este cel mai mare test al cuplului. Deci, tu ce parere ai ? Copilul unește cuplul, mit sau realitate?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *