Motivatie pentru evolutie Cuplu De ce scopul suprem al femeii este casatoria?

De ce scopul suprem al femeii este casatoria?

 

Casatoria este vanata de fete inca de la varste fragede. Este usor de inteles de ce fetele viseaza sa fie mirese si de ce isi fac un scop din a purta rochia de printesa:

Implinirea individului

Am fost invatati ca apogeul relatiei se concretizeaza prin nunta. Ne-a fost prezentata ca un moment de implinire a individului prin unirea cu altcineva. Copii fiind, am fost uimiti de frumusetea evenimentului vazut la altii: reintregirea familiei, emotie, muzica, dans. Cum sa nu iti doresti? 

”Asa este normal”

Faptul ca ne nastem in familii care au avut parte de aceasta uniune, duce casatoria in sfera ”normalitatii”. Astfel devine obligatoriu ca si noi sa procedam tot asa pentru a ne incadra in firesc. O facem pentru a nu ne supara parintii si a nu fi aratati cu degetul de cei care respecta legea numita ”traditie”. Casatoria o privim deci ca pe o regula pe care trebuie sa o respectam, pentru ca majoritatea oamenilor o respecta.

Protectie

Fetele se nasc sensibile, fragile si in permanenta au nevoie ca cineva sa le protejeze. Pe durata copilariei, tatal este stalpul existentei lor, apoi pleaca in cautarea unei alte imagini puternice care sa le sprijine in viata. Si pentru ca ele vor sprijin permanent, mai mereu intra intr-o relatie care se doreste a fi de lunga durata. Casatoria ar trebui sa garanteze protectia pe o perioada mare de timp si asta mi se pare o constrangere, o greutate pe umerii partenerului. Casatoria iti ofera o titulatura unica in viata sotului, un loc important si respectat, iar asta ar trebui sa iti satisfaca mai multe nevoi personale. Eu cred ca asta este motivul principal pt care ”se alearga dupa nunta”.

 

Falsa siguranta

Cand se indragostesc, femeile incearca sa isi traiasca la cote maxime sentimentele si sa le faca sa dureze cat mai mult timp posibil- prin casatorie. Aceasta insa nu prelungeste iubirea si nu sporeste fericirea, oamenii o pot face sau nu. Casatoria de obicei vine la pachet cu certitudinea ”e al meu/e a mea” si cu o relaxare ce duce la delasare in cuplu, deloc benefica. Casatoria deci, nu garanteaza nimic, ci e doar o speranta frumoasa la ”mai bine, mai mult”.

Marcarea teritoriului

Gelozia si sentimentul posesiei, care te fac sa vrei sa iti ”marchezi” partenerul in fata eventualelor ”pericole”. Vrei sa ti-l asiguri, stiind ca iti apartine in fata legii si a lui Dumnezeu. Adevarul este ca nu ti-l asiguri prin acte si nici printr-o promisiune ”pana la moarte”. Daca nu e facut sa fie un om familist nu va fi, cu sau fara nunta, daca nu e sa fie cu tine, nu va fi. Iar persoanele de calitate indoielnica ce s-ar apropia de el stiind ca e intr-o relatie, se vor apropia si daca stiu ca e casatorit.

Pentru beneficii

Ar mai fi si casatoria pentru diverse beneficii, despre care insa nu vreau sa vorbesc mai mult. E destul de intalnita si de ‘vizibila’ in zilele noastre. Unii oamenii au un pret si punct.

Pentru copii

Un alt motiv des intalnit este casatoria pentru copii, care aduce psihicului stabilitatea si siguranta dorita, inainte sau imediat dupa venirea pe lume a copiilor. Mamele in general, doresc ca ei sa poarte numele tatalui si sa beneficieze de ceea ce li se cuvine prin lege. Eu nu sunt de acord cu asta. Copiii sunt o minune, indiferent ce nume poarta.

Sunt multe motive pentru care am vrea sa ne casatorim. Dar si multe pentru care nu am face asta https://adriana-maria.ro/pro-sau-contra-casatorie-fortam-relatiile-traiti-liber/. Important e ca inainte de a face asta sa fim 100% constienti de motivele care ne-au adus aici. Incurajez oamenii sa faca :

  • ce simt, nu ce trebuie;
  • cand simt, nu cand trebuie;
  • cu cine simt, nu cu cine trebuie 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *