Motivatie pentru evolutie Mama Cand facem un copil ?

Cand facem un copil ?

Cand trebuie sa facem un copil ? Multi oameni amana momentul in care fac un copil din cauze financiare, insa eu nu sunt de acord cu asta. Trebuie sa ai un venit constant si niste bani pentru urgente, dar un copil nu consuma atat de mult. Alte lucruri sunt esentiale.

Este esential ca tu sa fii un om format, echilibrat si suficient de matur. Sa ajungi sa te cunosti bine, sa ai niste valori solide, o personalitate formata. Trebuie sa fii tu gata ca om, ca sa poti lucra la formarea lui. Trebuie sa ai o relatie solida, stabila, cu un om pe care il cunosti si pe care te poti baza. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare, sa stii de la inceput ca nu e totul roz si usor. Daca conditiile acestea nu sunt indeplinite, copilul va avea de suferit mai devreme sau mai tarziu.

Inainte de a-ti raspunde la ”Cand trebuie sa facem un copil ?”, pot sa iti recomand :

  • sa citesti toate cartile de pe raft inainte , caci mai apoi timpul nu va mai fi prietenul tau.
  • sa faci excursiile inainte, sa te poti relaxa cu adevarat fara sa te gandesti la ce ai lasat acasa.
  • sa bifezi toate nebuniile inainte de asta, caci mai apoi ceva din tine se va opune adrenalinei, teribilismului, etc.
  • sa iti cimentezi relatia inainte de a face un copil, caci ce va urma nu e tocmai confortabil pentru cuplu.

Am inteles inca din sarcina de ce copilul se face in doi.

Pentru ca e al naibii de greu, ai nevoie de ajutor fizic si de mult suport moral. Oricat de puternice am fi, sa avem un stalp langa noi la nevoie, este esential pentru linistea si fericirea noastra. Ai nevoie de o stabilitate bine pusa la punct dinainte, pentru ca tot ce urmeaza dupa zdruncina cuplurile instabile. Trebuie sa il cunosti bine inainte, sa stii daca-ti va fi o baza in viata, indiferent ce se va intampla. Trebuie sa te gandesti daca se califica pentru a-i fi tata copilului tau. Nu te gandi daca merita sa iti fie tie partener, caci pe noi tindem sa ne subevaluam, gandeste-te daca merita sa fie tatal copilului tau, caci pentru ei nimic nu-i destul de bun.

In sarcina ai nevoie sa auzi ca arati bine, ca starile neplacute vor disparea si ca totul va fi bine. Sa te ajute sa iti controlezi fricile, sa stii ca nu esti singura. Ai nevoie sa iti tina cineva moralul ridicat, mai ales ca esti incredibil de sensibila. Sa imparti cu cineva frica acestei noi situatii, in care nu mai este vorba despre tine. In sarcina nu esti doar tu, trebuie sa fiti amandoi. Citeste asta cu voce tare, sa te auda si el ­čÖé

Cand am stiut ca imi doresc copil ?

Dintotdeauna. Dar mai constient de cativa ani. Aveam deja multi ani de relatie, iar de maturitate nu am dus lipsa niciodata. Cred ca a inceput de fapt cand am luat decizia de a-mi lua un caine. II cumparam multe jucarii, o luam dupa mine la plimbari, dormea cu mine in pat etc. Cred ca astea erau semne ca aveam nevoie de un pui de om pe care il iubesc. L-am mai dorit, dar prima data cand am scris asta, a fost in lista de dorinte pt 2018. https://adriana-maria.ro/lista-de-dorinte-pentru-2018/ Si la 2-3 luni dupa ce am anuntat public ca il vreau, aventura a inceput https://adriana-maria.ro/trimestrul-1-de-sarcina/. Curaj, de la un gand incepe totul .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *