Asteptari exterioare

Renuntarea la asteptari exterioare e un pas necesar pentru parcursul tau. Ma gândeam cât de mare poate fi puterea unei îmbrățișări/aprecieri/încurajări in momente in care ti-e greu, cand esti trist, poate ratacit, confuz. Cat de mare e puterea unei discutii, a unui suflet dispus sa te lase sa te descarci si poate sa te ajute cu un sfat, o incurajare. Cat de magica poate fi o imbratisare la momentul potrivit si ce efect de imputernicire poate avea. Dar si cat de ușor ne putem obișnui cu ele. Toate vin din exterior…iar noi trebuie sa cultivam în noi tot ce avem nevoie. Sa ne oferim singuri toate resursele necesare pentru depășirea momentelor dificile, pentru vindecarea si cresterea noastra. Tot ce vine din exterior sa fie bonus.

Cum facem sa nu mai fim dependenți de interventia celorlalti ? Cum începem sa ne oferim singuri blândețe, incurajare, acceptare, apreciere, iubire ? Cum ne imbratisam singuri ? Cum ne imputernicim ? Sa fie oare atat de greu ? Merita cu siguranta sa încercam, caci e singura cale sanatoasa, ca totul sa plece din noi către noi.

Sfatul meu.

Priveste-te azi cu ochi blânzi, vezi ce ai frumos in tine. Găsește ascuns în tine rezervorul de incredere si imbraca-te în ea. Ai convingerea ca totul va fi în favoarea ta si ca vei face fata oricărei situatii, chiar daca sunt in tine traume care iti soptesc contrariul. Repeta-ti de cate ori e nevoie ca iti esti suficient, ca esti demn de a fi tot ce esti si poate nu stii inca, ca esti liber de a exprima asta și pregătit de a primi lucruri frumoase în viata ta. Ai incredere tu în tine, inainte sa primesti confirmarea celorlalti.

Eram tentata sa te trimit în trecut, sa vezi câtor lucruri le-ai făcut fata și sa te încarci de acolo. Dar nu, trecutul ramane in urma si tu ramai în prezent. Chiar dacă nu ai nicio garanție, nu te ajuta nicio statistica, pariază pe tine, pe reusita ta. Suna nebunesc ? Fa-o ! Nu lasa trecutul sa iti spuna ”nu poți” și nici viitorul sa iti spuna “nu inca”. Prezentul face echipa cu tine dacă nu-ti mai pui singur atatea piedici.

Fa gesturi frumoase pentru tine, indeplineste-ti dorinte. Pune în prim plan nevoile și dorințele tale, concentreaza-te pe tine cum poate nu ai facut-o pana acum. Creioneaza cum arata pentru tine iubirea de sine și începi sa o practici. Meriti sa fii iubit. Deschide-te spre iubire. Iubeste-te tu inainte sa o faca altcineva.❤️

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *