Cand te lovesti de infidelitate…

by

”Fidelitatea este definita ca o exclusivitate sexuala, dar poate fi si de ordin afectiv. Infidelitatea o putem numi si infarct conjugal. Criza poate sa nu fie fatala dar cuplul ramane marcat de ea pentru totdeauna.” ( Yvon Dallaire-Iluziile infidelitatii )

Cand esti inselat, te simti tradat  din mai  multe puncte de vedere:

 • Sexual- simti ca nu ai fost destul de bun si  partenerul a cautat pe cineva mai priceput, mai dezinhibat, mai aproape de gusturile lui. Simti ca punctul vostru comun intim nu mai exista, sau nici nu a existat… Te simti prost pentru ce a fost si iti pui intrebari legate despre gusturile/asteptarile partenerului si realitatea voastra. Te intrebi ce puteai face in plus sau ce nu ai facut bine. E paradoxal ca trecand printr-o asemenea situatie, tot la noi incercam sa gasim  cauza, tot pe noi dam vina (probabil facem asta din iubire pt partener).  Desi este totusi constructiv  sa facem o analiza, ea trebuie sa fie obiectiva. Daca noi am facut tot ce am putut, tinand cont de personalitatea si gusturile noastre, atunci ramane o singura ipoteza: incompatibilitatea, care trebuie acceptata.

 •  Afectiv – asta e cea mai mare durere. Vezi cum sentimentele tale

nu au avut importanta in ochii persoanei fata de care le nutreai. Nu intelegi cum tu  poti iubi atat si celalalt deloc, astfel incat sa te inlocuiasca cu altcineva, sa treaca peste suferinta pe care ti-o provoaca pentru placerea lui. Simti ca ai fost singur pe toata durata relatiei, ca ai iubit singur, ca te-ai mintit singur. Ca ai irosit timp si in schimb ti s-au naruit sperante. Ei bine la capitolul asta nu mai dam vina pe noi insine. Dam vina pe partener, care a vandut ieftin sentimente pretioase si pentru ca nu ne-a acordat importanta si respectul cuvenite . Pentru ca am fost tratati intr-un mod egoist, devenim frustrati, ne simtim singuri si ducem lupta de acceptarea a tristei realitati singuri, cand sufletul striga dupa ajutor .

 • Ca si om, incepi sa iti atribui o groaza de posibile defecte si sa iti pui la indoiala calitatile.   Iti cauti ”bube” , lacune,  cauti explicatii raportate la tine :
 1.  Te gandesti ca poate aspectul tau fizic nu mai este satisfacator pentru partener si a simtit sa isi caute pe cineva  care sa arate mai placut, mai apetisant.
 2. Iei in considerare ca poate timpul a trecut peste voi presarand monotonie si partenerul tau vede cu ochi plini de dorinta pe oricine in afara de tine. Te simti neputincioasa…
 3. Te gandesti si la faptul ca poate ati avut certuri si discutii suficiente cat sa il indeparteze si sa se refuzieze in altcineva. Fiecare om are propriile lui limite…
 4. Iti reprosezi ca poate nu a avut suficienta afectiune, dovezi de dragoste, gesturi dragastoase si a cautat dezmierdarea in alta parte.

Infidelitatea este condamnarea la moarte a relatiei, cred eu. Sunt sanse de 15% sa puteti continua o relatie (ma refer la una serioasa de durata, nu la una de 3, 7 luni ) pe termen lung…. Raman traume in suflet, intrebari in gand, temeri permanente si asa nu poti recladi nimic… Cand nu mai ai incredere, nu iti mai faci planuri de viitor, nu gandesti in doi si iti pui lacat pe sentimente si bariera in exprimarea lor. Nu cred ca sunt prea multe lucruri care te pot intoarce din drumul pe care il faci pentru a depasi- o relatie esuata, o iubire tradata,  planuri naruite,  sentimente sufocate. Trebuie sa aiba loc impacarea cu prezentul si acceptarea experientei traite ce iti va fi lectie pentru viitor.  Ar trebui sa ne respectam alegerile, sa intelegem ca nu totul ni se cuvine, ca nu  trebuie sa afectam pe cat posibil sentimentele altora.

 

 • Lupta pentru imbunatatire sau pune punct cand trebuie ! Repara ce nu merge sau ia-o de la zero in alta parte, cu altcineva,  dar in alt timp -nu concomitent !!
 • Schimba-ti alegerile fara a face rau altora ! E dreptul tau sa faci asta daca asta iti doresti, dar nu oricum !
 • Relatiile cu mai  mult de 2 participanti sunt situatii (nu relatii)  nefavorabile tuturor !
 • Principiul ” ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” este unul foarte sanatos si ar trebui sa fie prezent in actiunile noastre !
 • Hai sa nu mai calcam in picioare inimi si apoi sa ne plangem  ca nu mai exista oameni buni, suflete iubitoare, fidelitate si loialitate !

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *