Tel Aviv- Nu recomand !

Am facut o selectie a lucrurilor pe care doream sa le vizitez in Tel Aviv:

Parcul Midron Yaffo

Charles Clore Park

Bulevardul Rothschild

Nahalat Binyamin Market

Jaffa

Jerusalem Beach

Frishman Beach

Gordon Beach

Rubin Museum

Tel Aviv Marina

The Botanical Garden- Herzl St 174

Miracle Mountain Water Park- Nes Harim St

Israel National Trail

Superland- Sderot Maryland 5

Luna Park, Tel Aviv-Yafo, 61240

Ramat Gan Safari

Israel nu este o tara care incurajeaza turismul si am vazut asta de cand am ajuns in aeroport. Zborul e de doar 2 ore 30 de minute.  Pe langa faptul ca in aeroport se lucreaza incet, se verifica mult si au putin personal, romanii care nu faceau parte din grupul organizat pentru Ierusalim, mai treceau printr-un control amanuntit. Am fost intrebati de multe ori cu ce ocazie prin tara lor, ce vizitam, cu ce ne ocupam in tara (daca lucram sau avem afaceri), ni s-au cerut biletele de avion sau de cazare, ba chiar si telefoanele mobile… A fost destul de stresant acest ”bun-venit” si ideea ca te duci sa te relaxezi si sa cheltui bani intr-o tara care nu te vrea :)) La intoarcere, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sunt controale mai severe.

Trecand peste asta, ne-am luat masina inchiriata  si am plecat catre cazare… netul nu ne functiona,desi ar fi trebui, asa ca a trebuie sa ne cumparam o cartela de Israel. Hartile online descarcate ajuta destul de mult in calatorii. Nu incurajez inchirierea de apartamente stil B&B; desi este scumpa cazarea mergeti totusi la un hotel unde calitatea serviciilor trebuie sa fie mai buna. Noi ne-am cazat in Bat Yam, un oraș localizat  în districtul Tel Aviv. Ne-am tot plimbat prin Bat Yam, Tel Aviv Yaffo, Haifa, Netanya, Ramat Gan, Jaffa… am vazut locuri foarte sarace (cladiri neingrijite, mizerie pe strada, restaurante sau saloane foarte neingrijite, cu geamuri super-murdare), dar si zone care te duceau cu gandul la America, Dubai…(cladiri inalte, strazi mari, vegetatie de-a lungul drumului, artera rutiera dezvoltata).

Cele 2 parcuri de distractii erau inchise in timpul saptamanii si deschise sambata, ziua in care noi plecam.  Sabatul (adică ziua de odihnă), este sărbătorit sâmbăta, însă activitățile încetează încă de la apusul soarelui în ziua de vineri. Nu am studiat foarte mult inainte sa cumparam biletele, ne-a incantat faptul ca acolo erau 28 grade, pe cand la noi erau doar 3 si ca era un loc nou, diferit de ce vazusem pana atunci. Cand am ajuns ne-am dat seama ca erau mai putine obiective turistice ce meritau vizitate fata de ce citisem fugitiv pe internet.

Am vizitat RAMAT GAN SAFARI– care ne-a impresionat placut. Aveau multe specii de animale, intrai cu masina si mergeai printre ele…. Trebuie sa ai si ceva curaj, unele dintre ele erau mari si nu stiu cum am fi reactionat daca am fi intampinat probleme cu ele. A fost un  strut gigantic  care a vrut sa ma manance, dar in rest animale erau pasnice (mai ales leii, la care chiar nu ma asteptam-probabil erau sedati ). Tariful de intrare a fost aprox 70 lei/persoana. Chiar recomand sa vizitati. Langa el se afla si un parc foarte frumos, pe care eu nu l-am mai vizitat din pacate. Gradina are o parte care se viziteaza din masina si una in care poti merge pe jos, sau cu o masina electrica de golf pe care o inchiriezi.

Charles Clore Park-un parc nu foarte conventional, dar dragut, cu alei pe care te poti plimba in  voie de-a lungul marii, spatii verzi unde te poti odihni si admira privelistea,  cu vedere spre oras si spre mare.

Parcul Midron Yaffo– un parc foarte mare, ingrijit, cu multi palmieri. De aici poti inchiria biciclete, vaporase etc. Noi am luat o barca si ne-am relaxat o ora de-a lungul raului de acolo. Caldura, liniste, apa- relaxare totala 🙂

Apollonia National Park– taxa de intrare aprox 20 lei- aici poti vedea ruinele unei cetati si ai o priveliste minunata spre mare.

Grădinile Bahai– sunt considerate ca a 8 a minune a lumii. Jos este un templu. Intrarea este gratuita. Am vizitat doar partea de sus, mai mult nu ne-a fost permis. E o priveliste foarte frumoasa si aici si o combianatie superba : vegetatie, oras, apa, cer.

Acolo se intuneca la ora 17 in perioada asta, asa ca nu aveam timp foarte mult pentru vizitat. Ierusalim-ul nu l-am mai vizitat pentru ca am aflat ca au fost niste atentate acolo cu ceva timp inainte. Nu am avut un sejur foarte activ, nici nu au lucruri prea interesante de facut, doar cateva lucruri de vizitat, dar ne-am relaxat si ne-am bucurat de vremea de vara de care ne era deja dor. La plecare, pe aeroport, din nou nebunie (am trecut din nou prin intrebarile clasice: de ce am venit, ce am vizitat, ce am cumparat, daca am primit cadouri). Cum nu suntem casatoriti, intrebari de genul: locuiti impreuna/separat, de cate ori va vedeti pe zi, ati mai mers in excursii impreuna, unde etc). Dupa ce am raspuns la intrebarile astea o data, le-am repetat in fata altcuiva. Apoi : scanat pasaportul, verificate iar actele, scanat permisul de iesire din tara….etc

In incheiere, nu recomand Israel. Toate controalele din aeroport iti taie cheful de vacanta, e o tara scumpa, nu are obiective turistice suficiente cat sa te convinga la o vizita si trebuie verificata bine zona in care vei sta, pentru ca are si multe zone sarace. Israel, see you never ! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post

Sex

Chiar vreau sa vad cate clik-uri se dau la articolul asta comparativ cu celelalte. Chiar mai e sexul un subiect atat de interesant ? Oare nu avem parte peste tot

Produse pe care le recomand

Tonic Plantur 39– este un produs care mi-a fost recomandat de o doamna doctor, intr-o perioada in care imi cadea parul groaznic. Ulterior caderea s-a stopat si de-a lungul anilor

Turist prin Italia

Am vizitat 3 locuri din Italia: Crotone(Calabria) 2012 cred, Roma 2014 si Verona-2017. Crotone(Calabria).  In sezon este foarte cald aici, cand am venit prima oara am avut un soc asemanator