Operatii si interventii estetice.

by

Noi femeile, acum mai mult decât oricând, am devenit foarte interesate de orice procedura de înfrumusețare și de operații estetice (subiect controversat cu multi adepți și multi care sunt contra). Societatea a început sa ceara frumusețe. Înfățișarea este un aspect foarte important și o cerință în multe domenii. Iar noi vrem cu orice preț frumusețea pentru ca este un ajutor în viata (nu oricum, sunt de părere ca fără inteligenta și șarm este nula; gradul de frumusețe depinde și de cum îl pui în scena)

De ce ducem aceasta lupta nesfârșită pentru înfrumusețare?

  • Pentru ca majoritatea locurilor de munca, de la nivel mediu în sus, au cerințe de aspect fizic plăcut. Dacă este un plus pentru dobândirea unui loc de munca, atunci devine un lucru necesar.
  • Pentru partenerii noștri, în ochii cărora dorim sa părem „cele mai…” din toate punctele de vedere, pentru a nu fi inselate. Pentru a-și păstra iubitul o femeie face multe sacrificii, iar asta nu-i nici pe departe cel mai mare.
  • Pentru invidia altor femei. Știm cu toții de lupta care se duce intre membrele sexului frumos. Invidie, rivalitate, critici, competiție sunt doar câțiva dintre termenii care definesc acest „război rece”.
  • Pentru respectul oamenilor. Oriunde ai merge când ai un aspect fizic plăcut și ești un om îngrijit ești tratat mai bine.
  • Din perfectionism- pentru ca ne dorim o evoluție fără sfârșit, cauzata de mediul în care trăim, de oamenii care ne înconjoară, resursele materiale, felul nostru de a fi, depresie, trecerea anilor etc.

Nu sunt contra operațiilor, dacă putem arata mai bine și avem mijloacele necesare, putem sa ne dorim evoluție și pe plan fizic. Dar trebuie sa ne gândim foarte bine înainte, sa știm sigur ce ne dorim sa facem… Este corpul nostru și orice intervenție afectează intr-un oarecare procent sănătatea noastră, care trebuie sa fie mereu înainte de orice.

După o rinoplastie nereușită și ultimele mele experiente medicale, am decis ca eu nu îmi voi mai face nicio intervenție deși îmi mai doream încă 2 (o noua rinoplastie și un implant mamar).  Exista șanse mari de nereușită, la majoritatea doctorilor, iar eu nu mai am încredere în niciunul. Consider ca având foarte multe cliente și mizând pe numele lor, pot trata o operație cu superficialitate, uitând ca totuși și pacienții au așteptările lor. Pe sănătatea și pe banii mei nu voi mai permite nimănui sa îmi strice înfățișarea.  Voi învață să mă accept asa cum sunt și sa ma vad frumoasa.

Pentru fetele care doresc sa își faca o astfel de interventie , va spun ca exista un disconfort timp de câteva zile, vânătăi și fata umflata. Dureri nazale nu am simțiț in decursul unui an de la operație. Exista o îngrijire speciala în perioada post-operatorie (sprey, creme, pastile, masaj) iar apoi niște controale periodice. Și mai este anestezia generala care  nu este deloc de neglijat și este de preferat sa aveți parte de cat mai puține posibile pe parcursul vietii.

Este o intervenție relativ ușoară dar va recomand :

  • Trebuie sa fiți 100% sigure ca va doriți asta. Dacă sunteți nehotărâte rezultatul nu va va mulțumi, pentru ca nici voi nu știți de fapt ce vreți.
  • E o schimbare foarte mare și îți dai seama de asta abia după. Nasul este centrul fetei iar un nas nereușit va atrage privirile asupra lui.
  • Alegeți cu mare grija doctorul, deoarece riscati sa averi probleme de sanatate dupa. Comunicați cu el pana sunteți siguri ca a înțeles exact ce va doriți, evitand astfel ca rezultatul sa nu coincidă cu planul inițial.

Am mai avut 2 interventii de marire a buzelor. Nu prea doare, e  doar o senzatie urata tare pentru cine are fobie de ace ca si mine si depinde de anestezia folosita. Imediat dupa buzele vor fi foarte umflate, dar se mai resorb. Referitor la masajul de dupa nici acum nu imi este clar daca trebuie sa le masam sau nu (am auzit si ca da si ca nu, eu personal nu le-am masat).  Eu  sunt o norocoasa din cate am auzit, pentru ca substanta la mine dureaza mai mult de 1 an, in timp ce la unele fete se resoarbe si dupa 1 luna. De curand mi-am injectat solutia care topeste acidul hialuronic pentru ca aveam niste zone mai umflate si mai tari, nu mai erau uniforme cum au fost odata si pentru linistea mea am zis ca e mai bine sa topesc tot.  Pentru ca sunt femeie si ma gandesc si ma razgandesc de 5 ori pe minut, as vrea sa le maresc iarasi :)))

Am mai facut o singura data injectii cu botox in zona ochilor, pentru niste riduri care ma deranjau foarte tare. Se spune ca dureaza 6 luni, la mine a durat ceva mai mult. Pot sa spun ca intr-un an de zile s-au dus complet efectele. Sunt nevoita sa mai apelez la procedura asta pentru ca ridurile din zona ochilor chiar sunt foarte evidente si nu sunt in concordanta cu varsta mea. Ce norocoase suntem ca au aparut atatea proceduri de infrumusetare !  🙂

♦ Dacă va informați bine în legătură cu tot ceea ce implica operația pe care o vreti, va puteți îndeplini dorința.  Dar nu tratați superficial ! Este vorba despre voi, iar operațiile nu sunt ceva foarte ușor și lipsit de riscuri. Aveti grija de voi mai presus de orice !

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *