De ce sa spui NU casatoriei

De ce sa spui NU casatoriei post thumbnail image

Scopul unei femei in viata NU ar trebui sa fie casatoria… Pana la urma ce este ea? Un angajament public, o obligatie legala, o piedica in calea despartirii, o complicatie in viziunea mea.

Scopul omului in general, trebuie sa fie sa ajunga la o stare in care sa fie multumit de persoana lui, sa fie impacat cu el insusi, sa fie fericit si in singuratate, dar sa isi gaseasca o persoana alaturi de care convietuirea sa ii fie usoara si placuta, cu care sa imparta experienta vietii.

Nu casatoria este scopul suprem, ci o relatie sanatoasa este ceea ce trebuie sa isi doreasca fiecare om.

Daca vrei sa te simti legat de cineva, folosesti casatoria. Daca va unesc alte lucruri frumoase, le puteti conserva  bucurandu-va de libertatea in doi.

Casatoria nu iti garanteaza o relatie de lunga durata, fericire, respect, fidelitate. Nu amplifica/intensifica sentimente (ce frumos si usor ar fi fost pentru noi toti sa fie asa !). Poate da senzatia de ”incorsetare” si astfel fericirea se diminueaza, ba chiar poate duce la infidelitate ca si incercare disperata de a-si recupera din libertatea individuala.

Mi se pare ca fortam relatiile. Teama de singuratate ne impinge catre a face lucruri care nu sunt sanatoase si productive pentru noi. Casatoria poate fi o prelungire a unei relatii, dar nu una fericita. Oamenii ar trebui sa stea impreuna atat cat le face placere si nicio secunda in plus.

Noi determinam/influentam durata unei relatii, nu casatoria. Prin sentimente sincere, respect, colaborare, comunicare, loialitate ne cladim o relatie respectata de comunitate si model pentru altii si ce este cel mai important- sanatoasa si fericita pentru sufletul nostru.

Exista ceva mai frumos decat ca partenerul tau sa te aleaga in fiecare zi, din nou si din nou, sa iti fie alaturi fara ca ceva sau cineva sa il oblige ? Nu este asta dragoste? Nu asta ar trebui sa ne dorim mai presus de orice ? Valoroase sunt lucrurile care nu se vad dar se simt; care nu sunt facute din obligatie ci din proprie vointa, cu drag; care te diferentiaza de restul lumii, dar te apropie de cel care ti-e drag.

Nu scriu dintr-un bol de cristal, nu dau sfaturi dintr-o lume perfecta. Scriu din ce traiesc, vad si aud. Scriu in speranta ca unii au nevoie sa se regaseasca, sa se compare, sa se motiveze, sa se indrepte. Scriu si pentru ca ma ajuta sa ma cunosc pe mine mai bine, sa evoluez si sa ma maturizez.

Alegeti sa va traiti liber dragostea, nu doar sa urmati tiparul !

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *