Nu vreau sa ne casatorim :)

Nu vreau sa ne casatorim :) post thumbnail image

Toata viata m-am vazut sotie, acum nu mai vreau.

” Nu vreau sa fiu luata in spatiul tau, nu vreau sa iti apartin. Vreau sa te vreau si sa ma vrei, zilnic. Vreau sa stii ca pot pleca precum o adiere de vant  si vreau sa te vad straduindu-te zilnic sa ma ai. La fel si eu. Ne apreciem mai mult cand stim ca nu ne apartinem total si etern. Nu vreau sa crezi ca ceva ti-e garantat in viata: niciun om, obiect, sentiment, sanatate sau ani. Pentru toate lupti sa le obtii si sa le pastrezi, trebuie sa le meriti si sa le pretuiesti ca si cand ar fi pe sfarsite.

Imi iubesc prea mult identitatea, ca sa o vreau schimbata cu alta. Nu vreau sa fiu incorsetata de vreo bijuterie, nu vreau sa fim impovarati cu greutatea unor semnaturi si unor juraminte eterne. Nu atunci cand stim clar ca nimic nu este etern. De ce sa ne amagim? Hai sa fim doar fericiti. Orice ar insemna si ar presupune asta. Vreau sa fim liberi si sa semnam nu doar o data in condica iubirii, ci zilnic cu iubire si respect.

Pot sa te iubesc la fel de mult, chiar mai mult, in mod liber si din propria alegere; pentru ca vreau, pentru ca meriti, pentru ca ne suntem bataie inimii unul altuia. Putem face copii frumosi si ii putem creste intr-un spirit liber, cu principii si valori constructive. Putem trai intr-o armonie diferita, explicandu-le ca parintii lor au un mod propriu de a-si manifesta sentimentele si de a-si arata ca isi sunt indispensabili. Ii vom salva de toxicitatea traditiilor si tiparelor. Ii vom invata ca singura lege de care trebuie sa tina cont e cea a sufletului, care niciodata nu va fi gresita. Ii vom invata ca legile iubirii se scriu cu sufletul pe suflet, nu cu pixul pe foaie, nici cu promisiuni in fata cuiva.

Am incredere ca putem fi tot ceea ce vrem sa fim, pastrandu-ne convingerile, credintele, chiar daca ne diferentiem de ‘majoritatea care face regula’. Stim cat de diferiti suntem unii de altii… De ce ar trebui sa ne comportam la fel si sa imprumutam comportamente care nu ne apartin? Cred in sentimente, in sprijin, in cooperare si nu cred in casatorie.  Hai sa nu fim, dar totusi sa fim mai mult de atat ! ”

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *