Azi constientizez ca sanatatea si viata nu ne sunt asigurate !

by

Obisnuiam sa cred cu tarie ca sunt invincibila ! Mentalitate infantila de om „nepatit ” (stiu ca va regasiti ). Azi iau contact cu realitatea si astept cu speranța dar și cu frica sa vad ce imi rezerva ziua de maine. Nu toate lucrurile în viata se întâmplă pur și simplu, avem si noi ocazia sa ne punem amprenta, de exemplu asupra sanatatii noastre care este baza vietii . Cred ca daca v-as intreba daca tineti la viata voastra, raspunsul ar fi da. Si atunci de ce nu o si aratati ?

Nu va cert doar pe voi, va cert si pe voi odata cu mine. Cu o mana înțepata care doare, cu capul amețit de la tratament, dintr-o camera de spital pe care o împart cu încă 3 fete mai tinere decât mine, va spun ca nu ne iubim deloc, oameni buni ! De ce invatam lucrurile importante, lecțiile de viata prea târziu? De ce ne încăpățânam doar sa ascultam sfaturile (sau nici măcar atât) și sa nu le și acceptam, eventual sa le punem în practica ? Suntem atât de focusati pe o mulțime de lucruri superficiale încât uitam de lucrurile vitale !

Viata o vad ca pe o piramida, iar la baza sunt sănătatea și siguranța ! Apoi este sănătatea sufletului, familia și oamenii dragi, putini dar sinceri. Abia după urmează toate acele lucruri materiale după care tot tânjim crezând ca sunt aducătoare de fericire. Fericirea vine din interior, al tău și al celor care te iubesc. Niciodată din ceea ce ai pe lângă tine. V-aș striga din suflet ca banii nu înseamnă fericire, dar știu ca as vorbi degeaba.

Nu ii ascultam pe alții, credem ca deținem adevărul suprem și mergem pana la capăt conform convingerilor noastre, căpătând cicatrici în suflet și lecții pe care vom dori sa le transmitem copiilor noștri pentru a le face drumul prin viata mai ușor. Adevărata lecție și durere va fi când nici ei nu ne vor asculta povetele noastre.

O data la 6/ max 12 luni, fă-ți un set de analize, pretuieste-ti viata (poate suna a Andreea Marin,dar știe ea ce spune). Sa nu te intereseze aspectul asta și sa mergi pe ideea ca totul va fi bine de la sine, este sinucidere curata.  Când ai diverse simptome interesează-te ce anume ar putea sa le cauzeze, nu aștepta să îți treacă sau nu le face sa dispara temporar cu un calmant. Poți ignora indici importanți care duc la probleme mai grave de sănătate. Cu cat îți descoperi problemele de sănătate mai devreme, cu atât le poți vindeca mai bine și mai repede. Știu ca nu va spun lucruri noi, cunoașteți deja aceasta teorie dar, ca la orice teorie, practica…

De ce te vaiți ca străzile sunt periculoase  și în orice moment poți păți ceva ? De ce spui ca ți-e frica sa mergi noaptea pe strada ? Ți-e frica sa nu pățești ceva ? Dar când nu iei în considerare starea sănătății tale  nu ți-e frica sa nu pățești ceva ? Realizezi ca îți faci rău singur ? Sau mergi pe principiul ” eu îmi pot face singur rău, dar alții nu ” ?

Nu te gândești la viata pentru ca, pana acum, nu ai luat în considerare, serios, moartea !

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *